Čelične hale

Poljoprivredni objekti

Prednosti čeličnih konstrukcija prepoznate su i u izgradnji poljoprivrednih objekata, kao što su farme mliječnih krava, farme svinja, hale za smještaj poljoprivrednih strojeva, hladnjače za voće, hale za sijeno itd. Uz ostale kvalitete čeličnih montažnih hala posebno ističemo manje zahtjeve za temeljima, što rezultira manjim iskapanjem zemlje i razbijanjem kamena, te montažnu gradnju na samoj lokaciji, što pridonosi brzini izgradnje ovakvih poljoprivrednih objekata. Gradilište je bez buke, vode i prašine što je dodatna prednost ako se objekt gradi na već uhodanom poljoprivrednom imanju.

Razrađeni sustavi toplinske i zvučne izolacije čine ove objekte učinkovitijima i ekološki isplativima, a valja naglasiti i da je danas, kada se sve već broj ljudi odlučuje za ekološki uzgoj hrane, važno da, uz proizvodni proces, i poljoprivredni objekt slijedi ekološke standarde. Stoga je odabir ovakvog načina gradnje sve popularniji jer koristi čelik, ekološki prihvatljiv materijal koji je moguće reciklirati.

Uz to, čelične konstrukcije imaju veliku mogućnost kombiniranja s drugim materijalima, poput drva, betona i stakla, što rezultira objektom savršeno prilagođenim individualnim zahtjevima svakog poljoprivrednog gospodarstva.

Fotogalerija

Prethodna Sljedeća